Arsenal - Bournemouth

Odds: Arsenal vinner og begge lag scorer

Kampstart lørdag 4. mai kl 13.30
Spillestopp kl 13.29

Emirates Stadium

Kampen kan sees på TV3+, Viasport Premier League og Viaplay

Vi tror Arsenal vinner og begge lag scorer. Det spiller du på her til 2.40 i odds

Den 36. serierunden i Premier League fortsetter med tidligkamp på lørdag når Arsenal tar imot Bournemouth på Emirates.

Arsenal topper tabellen, og kriget seg til seier 3-2 borte mot Tottenham i sin siste kamp, mens Bournemouth knuste Brighton 3-0 hjemme sist de var i aksjon.

Må vinne

Det er stor spenning i kampen om årets Premier League-tittel, og Arsenal må vinne oppgjøret mot Bournemouth for å holde trykket oppe på Manchester City.

Liverpool har sloknet og kun svært tynn teori holder de inne i tittelkampen. Både Arsenal og Manchester City må da sprekke totalt, og det har vi ingen tro på.

Før runden har Arsenal 80 poeng på 35 kamper, mens Manchester City følger like bak med 79 poeng på 34 kamper. Bak der igjen ligger Liverpool med 75 poeng på 35 kamper, så det ser ikke ut som Jürgen Klopp får tatt farvel med ett nytt seriegull.

Formen til Arsenal har vært glitrende hele 2024, men de hadde en liten down fra 9. til 17. april. Da ble de først holdt til 2-2 hjemme mot Bayern München i kvartfinalen av Champions League, før de røk 0-2 hjemme for Aston Villa i serien, og avsluttet det hele med tap 0-1 i returoppgjøret i München.

Det førte til at de røk ut av Champions League, mistet overtaket i serien, og disse resultatene kan føre til at de blir sittende igjen med ingenting denne sesongen. De har fortsatt mulighet til seriegull, men da må Bournemouth slås på lørdag.

All oddsen på Arsenal mot Bournemouth finner du her

Teoretisk mulig

Bournemouth rykket opp på øverste nivå for første gang i klubbens historie før 2015/16, og hadde fem sesonger i Premier League før de måtte ned i Championship igjen. To sesonger var nok på nest øverste nivå, og før 2022/23 var de oppe igjen.

I fjor endte de på 15. plass, og i år er de på sporet av sin beste plassering noensinne i Premier League, De ble nummer ni i 2016/17, og så langt i år ligger de på 10. plass. I teorien kan de ende på alt fra 6. til 14. plass, men de ser selvsagt oppover, og har faktisk mulighet for spill i Europa neste år hvis absolutt alt klaffer.

Andoni Iraola har gjort en fremragende jobb med underdogen, og formen er bra. De har 6-2-2 på de siste ti, og har vunnet de to siste(1-0 borte mot Wolverhampton og 3-0 hjemme mot Brighton).

Problemet før denne runden er at de har en fryktelig statistikk på Emirates, og mot et Arsenal på titteljakt blir det svært tøft.

Legger press på City

Arsenal har hatt et enormt 2024 i Premier League, og de har høvlet over det meste av motstandere. På 15 kamper i serien har de 13-1-1 - med vanvittige 48-8 i målforskjell.

Likevel har de ikke ristet av seg Manchester City, og med tanke på Citys enorme egenskaper i disse situasjonene, ser det ut som Arsenal må vinne alle de tre kampene som gjenstår.

Bournemouth hjemme bør i hvert fall være en god mulighet for tre nye og viktige poeng. Arsenal har nemlig vunnet alle de seks møtene mellom lagene på Emirates - med solide 17-4 i målforskjell.

Selv om Arsenals bunnsolide forsvar har holdt nullen i seks av de syv siste i Premier League, har de vist noen tegn til å slippe motstanderne noe lettere til i de seneste kampene, og med tanke på at Bournemouth har scoret i 16 av 17 bortekamper i år, kan det lukte litt scoringer til begge.

Men det er viktigst for Arsenal med tre poeng. Det fikser de og legger fortsatt press på Manchester City.

Vårt tips er at Arsenal vinner og begge lag scorer. Det spiller du på her til 2.40 i odds