Det ble ingen cupfest for verken Brann eller Rosenborg tidligere i uken. Nå møtes de til dyst i Bergen by, og vi tror mest på de røde.

Vi tror Brann vinner mot Rosenborg uten å slippe inn mål. Det spiller du her til 2.80 i odds.

Brann - Rosenborg
Brann vinner og holder nullen @ 2.80
Spillestopp: Lørdag 4. mai kl. 17.59.

Kampen vises på TV2 Play

Brann viser seg solide på eget gress
Brann har levert greit hittil i serien, hvor de etter 0-0 borte mot KFUM sist står med 3-2-1 og elleve poeng etter seks kamper. Dermed er Brann helt der oppe også i år med en tredjeplass, kun to poeng bak ledende Bodø/Glimt og Molde. Og det både kunne og burde vært enda bedre, for de var strengt talt best i både 0-2 tapet for Fredrikstad og poengdelingen 1-1 borte mot Viking, før de sist også måtte spille over en time med en mann mindre på banen borte mot KFUM etter at Bård Finne ble utvist etter kun 27 minutter. Men de to siste hjemmekampene har iallfall gitt full uttelling med 1-0 over HamKam og 2-0 over Odd, og dermed viser de seg fortsatt gode her hjemme hvor de endte opp med 38 av 45 mulige poeng forrige sesong.

Revansjelystent hjemmelag
Men det betyr ikke at det ikke finnes skyer på himmelen hos bergenserne. For etter målløse 0-0 borte mot KFUM sist skulle de dra opp til Levanger for å ta seg greit videre i Cupen tidligere denne uken. Og mens OBOS-laget Levanger sparte mange av sine spillere fra start av kom faktisk Brann ganske så sterkt. Men likevel var det Levanger som tok ledelsen tidlig i kampen, og når Brann ikke klarte å få hull på byllen endte det hele med et sjokktap 0-1 for Brann.

Kan bryte en gammel trend
Dermed kan man bli litt skeptisk, og når man ser på statistikken mot trønderne i Rosenborg her på hjemmebanen har de ofte slitt. De vant riktignok begge kampene i fjor med 3-1 her hjemme og 2-0 borte på Lerkendal, men man må helt tilbake til 1977 for å finne sist gang Brann vant her hjemme i serien mot Rosenborg uten å slippe inn mål. Men nå kommer Brann fra to seire her hjemme i serien med 1-0 over HamKam 2-0 over Odd (2-0), og de slo Rosenborg 2-0 i en treningskamp rett før sesongen startet.

Rosenborg sliter med å sette sjansene
Og selv om Rosenborg så absolutt viser bra fremgang i år, så sliter de veldig på et område av banen. Nemlig foran mål, hvor sju scoringer på fem kamper ikke er enn ok med tanke på hva de har skapt og hatt av banespill. En femteplass på tabellen med ni poeng etter fem kamper er absolutt bra levert det, og selv om de tapte 1-3 hjemme mot Bodø/Glimt sist viste de klare tegn til bedring i banespillet. Men det skorter litt på avslutningene, og det blir fort avgjørende i disse "toppkampene". Det samme så man igjen i Cupen borte mot Fredrikstad denne uken, der første omgang var grå og kjedelig, mens det var Rosenborg som hadde presset på slutten når det hele gikk mot ekstraomganger. Men mens trønderne bommet på sine sjanser dukket Oscar Aga opp helt på tampen, og sendte klubben han er på utlån fra ut av Cupen når Fredrikstad til slutt vant 1-0. Dermed er også de ute, og det kommer nok to ganske så revansjesugne lag ut på Brann Stadion lørdag kveld.

Vi setter Brann som favoritter i en slik kamp på hjemmebane, og til 1.62 er vel det helt ok. Men Brann er ofte gjerrige hjemme, og de har heller ikke sluppet inn mål her i de to siste kampene i serien. Oddsmessig fristes vi derfor klart mer av en Brann-seier uten baklengs til 2.80, mot et Rosenborg som har vist at de sliter litt når det kommer til å omsette sjanser og banespill i mål.

Trykk her for å levere dette spillet

Brann - Rosenborg
Brann vinner og holder nullen @ 2.80
Spillestopp: Lørdag 4. mai kl. 17.59.