Liverpool - Tottenham

Odds: Liverpool vinner og begge lag scorer

Kampstart søndag 5. mai kl 17.30
Spillestopp kl 17.29

Anfield

Kampen kan sees på Viasport Premier League og Viaplay

Vi tror Liverpool vinner og begge lag scorer. Det spiller du på her til 2.15 i odds

Det er klart for storkamp på Anfield når Liverpool tar imot Tottenham søndag ettermiddag.

Liverpool er inne i en svak periode og kommer fra 2-2 borte mot West Ham, mens Tottenham røk 0-2 borte mot Chelsea i sin siste kamp.

Skuffende avslutning

Etter en svært skuffende sesong i fjor som endte med femteplass og kun kvalifisert for Europaligaen, har Liverpool slått tilbake i år. En del utskiftning i spillestallen har gjort susen, og de var lenge med i kampen om Premier League-tittelen.

Nå kan de forsåvidt fortsatt gå til topps, men med styrken til både Arsenal og Manchester City, er det svært tynn teori. De er åtte poeng bak Arsenal(med en kamp til gode), og syv bak Manchester City.

Skuffelsen har vært at de har kollapset litt i april, etter å ha fått flere av de viktigste spillerne tilbake fra lange skadeavbrekk. Det begynte med 2-2 borte mot Manchester United, som ble fulgt opp av 0-3 hjemme mot Atalanta, og 0-1 hjemme mot Crystal Palace.

Så slo de Atalanta og Fulham på bortebane, før de for første gang siden 2010 tapte på Goodison Park for Everton. I den siste seriekampen ble de holdt til 2-2 borte mot West Ham.

Felles for de fleste av disse kampene er at med normal uttelling hadde de hatt gode muligheter til seier, men det har vært et sjansesløseri av en annen verden, og det blir spennende å se om skuddfoten er innstilt på Salah og gjengen når Tottenham kommer på besøk.

All oddsen på Liverpool mot Tottenham finner du her

Tap på tap

Tottenham startet sesongen strålende og spilte festfotball under sin nye manager Ange Postecoglou. De ledet serien etter 10 runder med 8-2-0, og var et lag alle fryktet.

Etterhvert fikk de endel skadeproblemer, og blant annet var viktige Mickey van de Ven ute en lang periode. Da fungerte den høye linjen dårligere, og de ble straffet hardt.

Gjennom vinteren har resultatene svingt veldig, og nå henger en plass i Champions League neste år i en tynn tråd. De har syv poeng opp til Aston Villa, og selv med en kamp til gode blir de tøffe å hente.

Formen for øyeblikket er heller ikke slik at det lukter Champions League neste år. Tre tap på rad mot Newcastle(0-4 borte), Arsenal(2-3 hjemme) og Chelsea(0-2 borte) gir ikke selvtillit før en ny tøff kamp på Anfield.

God statistikk

Det er to lag i ruskete form som møtes på Anfield søndag ettermiddag, men verst står det kanskje til hos Tottenham, med tre tap på rad.

Liverpool har også vært sårbare i de siste kampene, og tapte sin siste hjemmekamp mot Crystal Palace. Det var første serietapet på Anfield på 28 kamper(Leeds vant 2-1 den 29. oktober 2022).

Hos hjemmelaget er fortsatt Diogo Jota ute med skade, mens kaptein Virgil van Dijk er usikker. Conor Bradley er tilbake og er aktuell for troppen. Tottenham mangler Davies, Solomon, Werner, Udogie, Forster og Sessegnon.

Statistikken viser at Liverpool har et svært godt tak på Tottenham hjemme på Anfield. 9-4-0 på de 13 siste i alle turneringer, og Tottenham har ikke vunnet på denne banen siden 2011.

Det er Jürgen Klopps nest siste kamp på Anfield, og vi forventer at både tilskuere og spillere vil være på hugget. De taper svært sjelden hjemme, men sliter også med å holde nullen, så vi tror på scoringer til begge, men tre poeng til Liverpool.

Vårt tips er at Liverpool vinner og begge lag scorer. Det spiller du på her til 2.15 i odds