Chelsea har kun tapt én av de siste 33 hjemmekampene i ligaen mot Tottenham. Spurs vant 3-1 i april 2018. Den gangen het Tottenham-manageren Mauricio Pochettino. Nå er argentineren Chelsea-manager.

Dette er oddsen på at Chelsea vinner mot Tottenham på Stamford Bridge

Etter å ha vunnet 4-1 på Tottenham Hotspur Stadium tidligere denne sesongen, kan Pochettino bli historisk. Vi tror han blir den første tidligere Spurs-manageren som noensinne har vunnet begge ligakampene mot Tottenham i samme sesong.

Chelsea - Tottenham

Odds: Chelsea vinner - 2,20 i odds

Kampstart torsdag 2. mai kl. 21.00

Spillestopp kl 20.59

Stamford Bridge

Slik ser du kampen:

Den vises på Vsport Premier League og Viaplay Her kan du skaffe deg tilgang

Vi tror at Chelsea vinner. Det spiller du på her til 2,20 i odds

Tottenham klarte ikke å ødelegge tittelhåpet for Arsenal i søndagens Nord-London-derby. Ange Postecoglous lag tapte 2-3, og Spurs er nå syv poeng bak Aston Villa som ligger på den viktige fjerdeplassen i Premier League.

De har to kamper til gode på Villa, men de skal blant annet møte Liverpool og Manchester City i to av de fem siste kampene.

Da passer det dårlig at Tottenham opplever en formdupp. De har tapt de to siste Premier League-kampene mot henholdsvis Newcastle (0-4) og Arsenal (2-3).

Forrige gang Spurs tapte tre Premier League-kamper på rad var tilbake i november 2023, men man må tilbake til september 2021 for å finne sist gang Spurs tapte tre kamper på rad og samtidig slapp inn tre mål eller flere. Begge tapsrekkene inkluderte nederlag mot Chelsea.

Chelsea på sin side har vist strålende form på hjemmebane den siste tiden. De vant kun én av 14 Premier League-kamper på Stamford Bridge mellom mars og november i fjor, men nå har de vunnet syv av de siste ni kampene i Vest-London (7-1-1).

Ikke nok med det.

Det har løsnet for Chelsea foran mål. De har nemlig scoret 29 ganger på de siste ti hjemmekampene i ligaen. Det er like mange mål som de scoret på de 27 foregående kampene.

Kun ni skadefrie utespillere

Både Thiago Silva og Axel Disasi er på Chelseas lange skadeliste før torsdagens kamp mot Tottenham. Silva annonserte mandag at han forlater Chelsea i sommer. Med kun fem kamper igjen av sesongen, betyr det at brasilianeren muligens har spilt sin siste kamp for London-klubben.

Levi Colwill og Christopher Nkunku er tilbake i full trening, men Mauricio Pochettino har bekreftet at de ikke rekker derbyet mot Spurs torsdag.

Reece James, Malo Gusto, Enzo Fernandez, Lesley Ugochukwu, Ben Chilwell, Romeo Lavia, Robert Sanchez og Wesley Fofana er alle fortsatt ute med skade.

Pochettino har kun ni skadefrie seniorspillere å velge mellom til kampen mot Spurs. Det betyr at Alfie Gilchrist erstatter Silva i midtforsvaret. Han kommer til å spille sammen med Trevoh Chalobah, Benoit Badiashile og Marc Cucurella. Djordje Petrovic fortsetter mellom stengene.

På midten starter Moises Caicedo og Conor Gallagher. Foran dem ligger Noni Madueke, Cole Palmer, Mykhailo Mudryk og Nicolas Jackson.

Chelsea spilte en imponerende andre omgang mot Aston Villa, og presterer de på samme måte mot Spurs vil de ha gode sjanser til å ta tre poeng torsdag.

Også Tottenham sliter med skader. Manager Ange Postecoglou må klare seg uten Ben Davies som er ute resten av sesongen på grunn av en skade i leggen. Destiny Udogie er også på skadelisten, noe som betyr at Emerson Royal trolig vikarierer på venstrebacken mot Chelsea.

Timo Werner er i likhet med Davies ute resten av sesongen etter at han pådro seg en hamstringskade i Nord-London-derbyet mot Arsenal.

Heung-min Son var ineffektiv mot the Gunners, og det kan åpne opp for Richarlison fra start på topp for første gang siden midten av februar. Da vil Son i så fall bli flyttet over på venstrekanten.

Brennan Johnson og Dejan Kulusevski er begge aktuelle fra start på høyrekanten, men svensken kan også gå inn i nummer 10-rollen for James Maddison.

Det var litt overraskende at Postecoglou startet med Pierre-Emile Højbjerg mot Arsenal, men han kan komme til å starte med Yves Bissouma og Pape Sarr i torsdagens kamp.

Chelsea har et statistisk overtak på Spurs. De har vunnet begge ligakampene mot Tottenham i samme sesong ni ganger. Det er kun Manchester City (10) de har klart den prestasjonen mot flere ganger. Vi tror Chelsea tar en ligadobbel mot Spurs for tiende gang torsdag.

Vi tror at Chelsea vinner. Det spiller du på her til 2,20 i odds