Denne ukens lørdagskupong består av fire kamper fra Premier League, en fra Eliteserien og sju fra OBOS-ligaen. Bonuspotten er steget til ca. 350.000 kroner. Innleveringsfristen er kl. 15.55.

1. Brann - Rosenborg
Brann har levert greit hittil i serien, hvor de etter 0-0 borte mot KFUM sist står med 3-2-1 og elleve poeng etter seks kamper. Dermed er Brann helt der oppe også i år med en tredjeplass, kun to poeng bak ledende Bodø/Glimt og Molde. Og det både kunne og burde vært enda bedre, for de var strengt talt best i både 0-2 tapet for Fredrikstad og poengdelingen 1-1 borte mot Viking, før de sist også måtte spille over en time med en mann mindre på banen borte mot KFUM etter at Bård Finne ble utvist etter kun 27 minutter. Men de to siste hjemmekampene har iallfall gitt full uttelling med 1-0 over HamKam og 2-0 over Odd, og dermed viser de seg fortsatt gode her hjemme hvor de endte opp med 38 av 45 mulige poeng forrige sesong. Men det betyr ikke at det ikke finnes skyer på himmelen hos bergenserne. For etter målløse 0-0 borte mot KFUM sist skulle de dra opp til Levanger for å ta seg greit videre i Cupen tidligere denne uken. Og mens OBOS-laget Levanger sparte mange av sine spillere fra start av kom faktisk Brann ganske så sterkt. Men likevel var det Levanger som tok ledelsen tidlig i kampen, og når Brann ikke klarte å få hull på byllen endte det hele med et sjokktap 0-1 for Brann.

Nå skal det tapet revansjeres, mot et annet trøndersk lag i form av Rosenborg. Et Rosenborg som så absolutt viser bra fremgang, men som fortsatt sliter veldig på et område av banen. Nemlig foran mål, hvor sju scoringer på fem kamper ikke er enn ok med tanke på hva de har skapt og hatt av banespill. En femteplass på tabellen med ni poeng etter fem kamper er absolutt bra levert det, og selv om de tapte 1-3 hjemme mot Bodø/Glimt sist viste de klare tegn til bedring i banespillet. Men det skorter litt på avslutningene, og det blir fort avgjørende i disse "toppkampene". Det samme så man igjen i Cupen borte mot Fredrikstad denne uken, der første omgang var grå og kjedelig, mens det var Rosenborg som hadde presset på slutten når det hele gikk mot ekstraomganger. Men mens trønderne bommet på sine sjanser dukket Oscar Aga opp helt på tampen, og sendte klubben han er på utlån fra ut av Cupen når Fredrikstad til slutt vant 1-0. Dermed er også de ute, og nå kommer det nok to ganske så revansjesugne lag ut på Brann Stadion lørdag kveld.

Vi setter Brann som favoritter i en slik kamp på hjemmebane. H.

2. Manchester City - Wolves
Manchester City er en seiersmaskin som har en fantastisk evne til å skru til det lille ekstra når det trengs. De har vunnet Premier League i fem av de seks siste sesongene, og nå har de alt i egne hender igjen. Da pleier det å gå slik Pep Guardiola vil. I 2018/19 kjempet de mot Liverpool - vant de 14 siste kampene - og tok gullet med ett poengs margin. I 2021/22 var det igjen Liverpool som prøvde seg. Da hadde City 14-1-0 - så tapte de en kamp - før de hadde 9-3-0 på de siste 12 og vant med ett poeng igjen. I fjor var det Arsenal som hadde grepet om det, men som vanlig giret City om på slutten og hadde 14-2-0, før de tapte den siste da gullet allerede var i boks. I år er det nok en gang Arsenal som står igjen til slutt, og City har nå 15-4-0 på de 19 siste. Med formen til Arsenal om dagen bør mannskapet til Pep Guardiola vinne de fire de har igjen, og med historikken City har i denne situasjonen, lukter det trøbbel for Wolverhampton lørdag kveld. I bortekampen mot Nottingham Forest sist helg var det nesten utrolig at hjemmelaget ikke scoret, men en kombinasjon av flaks for City og udyktighet av Forest gjorde at City dro i land nok en seier med 2-0, slik gode lag har en vane for å gjøre.

Wolverhampton var i League One så sent som 2013/14, men tok steget opp til Championship etter den sesongen. De tilbragte fire sesonger på nest øverste nivå før de rykket opp til Premier League før 2018/19. Der har de etablert seg og vært en vrien motstander for mange. De to første årene i det beste selskapet endte med syvendeplasser, mens de i de tre sesongene etter havnet som nummer 13, 10 og 13. I år har de igjen havnet i ingenmannsland på slutten. De ligger på 11. plass og ser ut til å bli en middelhavsfarer også i år. Formen er ikke all verden hvor de har 3-2-5 på de 10 siste, og 0-2-2 på de fire siste borte. Med kun æren igjen å spille for kan de selvsagt slippe seg løs i de siste oppgjørene, men mot Manchester City som må vinne bør de være påskrudd for å unngå en massakre.

Denne kan bli stygg, for nå har City gull i sikte. Klar H.

3. Brentford - Fulham
Etter fem kamper uten tap endte den rekka sist helt når de tapte 0-1 borte mot Everton. Men det hadde ikke så mye å si, for med tre runder igjen å spille er nå Brentford sikret ny kontrakt med sine 35 poeng og en 16.plass. Med ni poeng ned til Luton med sine to kamper igjen og elleve poeng ned til Burnley med sine tre kan ingen av de to igjen Londonklubben, og dermed er Brentford trygge. Det har likevel vært en meget skuffende sesong, og her må det gjøres noen grep foran neste sesong. Blant annet er det hjemmeformen som har sviktet, hvor 21 poeng og 30 baklengs etter 17 kamper er altfor svake tall.

Bedre av Fulham, som med 43 poeng er nummer 13. Det setter vi som brukbart, og tapet av Mitrovic og hans mål ble ikke så avgjørende som mange trodde. Ikke den beste avslutningen på sesongen med 2-2-4 siste åtte, men uten det helt store å spille for er det kanskje heller ikke den helt store entusiasmen. Kun 1-1 hjemme mot Crystal Palace sist, etter 1-3 hjemme mot Liverpool nest sist. Kun klart å hente 14 poeng etter 17 bortekamper.

To lag uten noe å spille for. Det kan være skummelt, og gjør at man må dekke godt opp. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

4. Burnley - Newcastle
Det står mye på spill når Burnley tar imot Newcastle til dyst lørdag. Burnley ligger fortsatt under streken med 24 poeng, men etter at de har vist bra stigning i lang tid har de faktisk knepet poeng jevnt og trutt og har nå kun to poeng opp til Nottingham Forest over streken. Burnley står med kun ett tap på sine åtte siste seriekamper med 2-5-1, og de har klart poeng mot såpass gode lag som West Ham, Chelsea, Brighton og Manchester United innenfor den rekken. Dermed er de plutselig på skuddhold foran runden denne helgen, og etter 1-1 borte mot Manchester United sist bør selvtilliten være klart stigende. Spørsmålet er bare om det fortsatt er for lite, og for sent. Dundersvake her hjemme med kun ti poeng etter 17 kamper, men nå er nok motivasjonen på sitt aller høyeste.

Også Newcastle har sitt å spille for, hvor de etter fine 4-1-1 på sine seks siste kun ligger poenget unna en E-cupplass med sin 7.plass og 53 poeng. Fine 5-1 hjemme over Sheffield United sist, mens de røk klart 0-2 for Crystal Palace i sin siste bortekamp runden før. Og mens Newcastle er det fjerde beste hjemmelaget i serien holder de langt fra samme standard borte, hvor de kun står med 14 poeng etter 17 kamper. Noe som bare er det 15. beste i Premier League.

Fin form på begge akkurat nå, og motivasjonen er nok høy hos begge. Burnley svake hjemme, mens Newcastle er ditto svake borte. Her lukter vi en poengdeling, men vi tar få sjanser i en slik kamp. UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

5. Sheffield United - Nottingham Forest
Elleve kamper har gått siden Sheffield United sist sto seirende igjen på matta. 0-3-8 siden den tid, hvor alle de fire siste har endt med tap. De hadde null sjans borte mot Newcastle sist med hele 1-5. Ikke akkurat det man helst ville se for å si det pent, og nå er Sheffield United allerede klare for nedrykk igjen til Championship med ti poeng opp til streken og kun tre kamper igjen å spille. Svake 16 poeng etter 35 kamper sier alt om hvor vrien denne sesongen har blitt for "The Blades" som står med ellevilt svake ti poeng og 51 baklengs etter 17 hjemmekamper.

Et lag som dog har alt å spille for er Nottingham Forest. Etter at de ble trukket fire poeng har de nemlig havnet midt i nedrykksstriden, og når også formen har stagnert veldig med 1-3-6 siste ti begynner det å brenne litt rundt veggene til Nottingham Forest. Med 26 poeng er de kun målforskjellen over Luton som ligger under streken, mens Burnley ligger to poeng under der igjen. To av disse lagene vil følge Sheffield United ned en divisjon, mens ett av de vil berge seg så vidt. Dermed er dette oppgjøret viktig på mange måter, men man blir ikke akkurat særlig mye klokere når man ser at Nottingham Forest er like svake borte som det Sheffield United er hjemme med kun ti poeng etter 17 kamper.

Mens Sheffield United allerede er klare for nedrykk kan Nottingham Forest avgjøre alt på egen hånd. Det bør ha en viss innvirkning, og vi prøver B på 96-rekkeren og UB på 432-rekkeren.

6. Egersund - Lyn
Egersund har hatt en knallstart på sesongen etter opprykket til OBOS-ligaen, og etter fire spilte kamper ligger de faktisk oppe på en sterk andreplass med ti av tolv mulige poeng. De har også en kamp mindre spilt enn serieleder Kongsvinger som kun ligger poenget foran på tabellen. Seire over Sandnes Ulf, Aalesund og Moss samt poengdeling mot Kongsvinger er langt over hva man kunne forvente, og denne uken valgte de å stikke ganske så svekket hjemme mot HamKam i cupen hvor de også tapte 1-3. Dermed bør de være friske, raske og klare til ny seriekamp her på hjemmebane hvor de altså slo Aalesund 3-1 sist.

Lyn er også nyopprykket, og også de har levert klart godkjent så langt. 7.plass med seks poeng er helt ok, hvor de etter tapet borte for Moss i serieåpningen står med 1-3-0 nå på de fire siste. Den flotte borteseieren 3-0 over Aalesund har nå blitt etterfulgt av 1-1 både mot Vålerenga og Ranheim. Alt i alt helt ok hittil, uten at det gnistrer fullstendig.

Egersund har hatt en nydelig start, men en gang stopper det nok opp for nykommerne. Vi dobler opp med HU.

7. Levanger - Sogndal
Levanger flyver høyt om dagen. 2-2-1 og åtte poeng etter fem kamper gir en fjerdeplass på tabellen, ikke mer enn tre poeng unna teten. Hjemmekampene viser 5-0 over Moss samt 1-2 for serieleder Kongsvinger, men årets høydepunkt var likevel cupkampen hjemme mot Brann denne uken når askeladden overrasket med å sende bergenserne hjem med cup-exit og 0-1 i sekken. Det viser at Levanger kan kjempe med de aller fleste i år, iallfall her på eget gress.

Samme start på Sogndal som også har 2-2-1 og åtte poeng etter fem kamper. De åpnet sesongen med fire kamper uten tap, men sist ble de ett nummer for små borte mot Bryne og måtte se seg slått 0-1. Uansett en bra start for Tore Andre Flos mannskap, men de kommer nå fra en sur cupkamp hjemme mot KFUM der de ledet 1-0 til kampens siste spilleminutt før det hele endte med 1-1 og til slutt en straffesparkkonkurranse som de tapte. Dermed kan de ha litt tunge føtter foran dette oppgjøret.

Levanger smalt til med 1-0 over Brann i cupen denne uken. Vi tror de fortsetter sitt gode spill på hjemmebane. H.

8. Mjøndalen - Aalesund
Ujevnt av Mjøndalen som åpnet med å kun ta to poeng på de tre første kampene (begge her hjemme med 1-1 mot både Raufoss og Start). Og etter det ble det også en fadese i cupen når de røk ut mot Eidsvold Turn. Men i sin tredje hjemmekamp i serien dro de skikkelig til mot et Vålerenga i motgang, og etter blant annet et hattrick av 19-årige Alie Conteh ledet de plutselig 5-1 før Vålerenga satte inn to trøstemål til 3-5 helt på slutten. Dermed vet man vel egentlig ikke helt hvor man har Mjøndalen, men 1-2-0 etter tre hjemmekamper er tross alt ok selv om de ikke ligger bedre plassert enn på en 10.plass totalt sett.

Et av lagene som virkelig sliter er Aalesund. Svake fire poeng og hele tolv baklengs etter fem kamper gjør at opprykkstankene allerede har fått seg et skudd for baugen, og nå ligger de altså under nedrykksstreken isteden for. Klink elendige har de vært i de tre siste mot Lyn (0-3), Egersund (1-3) og Raufoss (1-4), og i tillegg røk de også ut mot Hødd i cupen etter 0-1 eeo. Her lukter det full krise, om de da ikke får snudd det hele snart.

Mjøndalen slo tilbake mot Vålerenga, men vi er ikke trygge på de. Det er vi heller ikke på Aalesund, og dermed må vi bare dekke helt opp med HUB.

9. Sandnes Ulf - Moss
Sandnes Ulf var trege ut av startblokkene med 3-4 hjemme mot Egersund og et tap borte mot Ranheim oppe i Trondheim. Mye bedre siden det, med seier over Raufoss (2-0) og poengdelinger mot Levanger (2-2) og Start (1-1). Dermed står de med 1-2-2 og fem poeng, noe som holder til en 11.plass. Klarte å score hele fem mål på Odd i cupen denne uken, og dermed tok de seg videre med 5-4 selv om de altså slapp inn fire mål.

Mossekråkene er noe ujevne, og som i fjor ser man at de klart best trives hjemme på Melløs. 2-0-3 hittil, der begge seirene har kommet hjemme mot Lyn (3-0) og Ranheim (2-1), mens bortekampene har blitt tapt med 0-5 for Levanger, 0-1 for Sogndal. Hjemmetap 1-2 for Egersund sist, og sist bortekamp endte med fiasko og 1-2 mot lille Råde. i cupen.

Moss er satt som favoritter her, men det går vi imot da de sjelden viser det helt store på reisefot. HU.

10. Start - Ranheim
Den aller verste innledningen på årets OBOS-liga har Start fått. Etter mye trøbbel og uro hadde de nok trengt en god start, men det har de absolutt ikke hatt. For etter fem runder venter de fortsatt på sin første seier, og 0-2-3 gjør at de ligger helt sist på tabellen med to poeng opp til Raufoss på kvalik. De virket en smule på gang med to x 1-1 mot Mjøndalen og Sandnes Ulf, men sist ble de banket hele 0-3 borte av Kongsvinger. Legg til en tidlig exit fra cupen mot lille Mandalskameratene, og man skjønner at dette ikke akkurat går rett vei.

Helt på det jevne av Ranheim. 1-2-2 og 8-8 i målforskjell er middels, og de ligger da også på en 9.plass på tabellen. Mulig litt skuffende nylig med 1-2 borte mot Moss, 2-2 hjemme mot Åsane og 1-1 borte mot Lyn i de tre siste før de røk ut av cupen denne uken etter 1-2 hjemme for seriekollega Raufoss.

Mens Start febrilsk trenger en opptur er Ranheim mer på det jevne nå. Vi tror egentlig mest på at sørlendingene får med seg noe, men formen er skral. HU.

11. Vålerenga - Bryne
Mens seriestarten må sies å ha vært fæl klarte de å karre seg videre i cupen denne uken etter å ha slått Eliteserielaget Tromsø 1-0 eeo. Man får håpe for Vålerengas del at den energiboosten dras med til serien også, for der har det vært tynn suppe hele veien. Kun en seier og fem poeng etter fem kamper for Oslo-klubben er intet mindre enn alarmerende, og etter hjemmetap 1-3 for Stabæk og kun 1-1 mot Lyn i derbyet måtte de altså hente hele fem baller ut av nettet borte mot Mjøndalen i 3-5 tapet der forrige helg. Man kan bli mør av mindre, men etter at de holdt buret rent mot Tromsø er det lov å håpe at de kanskje har funnet en viss trygghet i laget.

Isåfall bør det være muligheter mot Bryne som er mest kjent som et bra hjemmelag. Det har de vært også i år med seire i to av tre mulige, mens bortekampene har vært tette og jevne med 1-0 over Raufoss (her spilte de 60min med en mann mer på banen) og 0-1 for Stabæk. Og det er defensiven som har vært det beste for Bryne hittil, hvor kun tre baklengs er færrest av alle i OBOS etter fem runder. De står med en sterk tredjeplass og ni poeng, og 1-0 over Arendal i cupen ga deres fjerde strake seier tidligere denne uken.

Den dagen Vålerenga får det til å klaffe slår de nok de aller fleste i OBOS. Kanskje var seieren over Tromsø og litt ro i rekkene det som skulle til. H.

12. Stabæk - Kongsvinger
Stabæk er blant favorittene til å rykke opp. Og enn så lenge har de gjort det best av de som er forventet å ligge helt der oppe. For mens Vålerenga og Aalesund roter veldig har Stabæk åpnet ganske kurant selv om de er nede på en femteplass med åtte poeng etter fire kamper. 1-1 borte mot Aalesund ble etterfulgt av 1-0 hjemme over Bryne, før de slo Vålerenga 3-1 borte og sist spilte 2-2 borte mot Åsane. Det er ganske bra det, og den hittil eneste hjemmekampen ble altså vunnet over Bryne. Var ute på reise i cupkampen borte mot Alta denne uken, der de ledet 4-1 og tok seg videre med 4-3 selv om Alta scoret to mål på overtid og skapte litt nerver helt på tampen.

Leder OBOS-ligaen etter fem runder gjør Kongsvinger med 3-2-0 og elleve poeng. Seire over Levanger, Ranheim og Start, mens de har spilt uavgjort mot Lyn og Egersund. Kanskje ikke det tøffeste kampprogrammet, og de tapte også 2-3 borte mot Kjelsås nylig så helt uten skyer på himmelen er det heller ikke for Kongsvinger.

Vi liker Stabæk i denne, og setter de som en alenestrek. H.

Sportspills 96-rekker:
1. Brann - Rosenborg H

2. Manchester City - Wolves H

3. Brentford - Fulham HU

4. Burnley - Newcastle UB

5. Sheffield United - Nottingham Forest B

6. Egersund - Lyn HU

7. Levanger - Sogndal H

8. Mjøndalen - Aalesund HUB

9. Sandnes Ulf - Moss HU

10. Start - Ranheim HU

11. Vålerenga - Bryne H

12. Stabæk - Kongsvinger H

Sportspills 432-rekker:
1. Brann - Rosenborg H

2. Manchester City - Wolves H

3. Brentford - Fulham HUB

4. Burnley - Newcastle HUB

5. Sheffield United - Nottingham Forest UB

6. Egersund - Lyn HU

7. Levanger - Sogndal H

8. Mjøndalen - Aalesund HUB

9. Sandnes Ulf - Moss HU

10. Start - Ranheim HU

11. Vålerenga - Bryne H

12. Stabæk - Kongsvinger H