Suksesskonseptet til Rikstoto byr på dobbel V75 kommende lørdag. Først spiller vi til en strålende V75-omgang på Åby desom blant byr på Kung Gustafs Pokal, Drottning Silvias pokal og Paralympiatravet. Lørdag kveld spiller vi til en herlig V75-omgangForus med Gulljackpot og flere storløp på menyen. V75-1 på Åby starter kl 16.20, mens V75-1 på Forus starter kl 20.00.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Og det er nettopp Forus det skal handle om heretter i denne artikkelen. Spillemessig er det flotte forutsetninger med Gulljackpot som innebærer at Rikstoto dobler førstepremiepotten ved spillestopp. Sportslig er det en kanonomgang som venter Stavangerløpet (plassert utenfor V75), Gaute Gudmestad æresløp og Kjell Håkonsens minneløp som de sportslige høydepunktene. Jeg spiller med to bankere i omgangen og den første kommer ut i V75-3.

Klikk på denne lenken for å kjøpe en andel på ANDELSTORGET til lørdagens V75-omgang på Forus. Andelsprisene er fra kr 50 til kr 2 000

Lader opp til Elitkampen med seier
Det handler om 6 Tangen Bork som har hatt en helt eventyrlig karriere med 28 seire på kun 40 starter. Innledet året med seier i Jacob Meyers pokalløp på Bjerke og fulgte opp med seier i Moe Odins æresløp på Klosterskogen i påsken. Men galopperte grovt fra start i Østfoldpokalen på Momarken i sin siste start, og selv ikke en hest av Tangen Borks kaliber kan henter opp 60 meters terrengtap mot hester som Stumne Fyr. Kom uansett meget sterkt tilbake til fjerdeplass. Ble tidlig denne uken klar for Elitkampen på Solvalla i slutten av mai der han ble toer i fjor bak finske Evarti. Men først er det Gaute Gudmestads æresløp på Forus som gjelder og nå er igjen autostart og da er galoppfaren veldig liten. Flott sjettespor bak bilen og blir med rette storfavoritt i løpet. 6 Tangen Bork blir den ene av mine to V75-bankere på Forus lørdag kveld og blir også min V5-banker.
Rangering V75-3/V5-5: A: 6 B: 3-1 C: 4-9-7-2-10-8-5

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Får sin revansje lørdag
Frode Hamre tar turen til Forus lørdag og han sitter opp bak 5 Wall Of Moni i V75-4 og 2 Beads i V75-6 som begge blir klare favoritter i sine respektive løp. Wall Of Moni var også ute på Bjerke forrige lørdag som storfavoritt i V75-6, men galopperte fra start og tapte mye. Ble kjørt på opphenting og hadde masse spart ved målpassering som sjette. Møter klart billigere motstand her og selv fra dødens skal det være topp vinnersjanse. 5 Wall Of Moni blir min andre V75-banker og blir også min banker i V4-spillet.
Rangering V75-4/V4-1: A: 5 B: 1-7-3 C: 10-9-8-4-2-6

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


V75-1/V5-3 - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
Kun sju hester til start i Leif Saltes minneløp for 4- og 5-årige kaldblodshester, men den sportslige kvaliteten på løpet er knallbra.

Du ser alle lørdagens løp på Ørebro/Bjerke gratis på Nettavisen. Sendingen starter kl 11.30. V75-1 på Åby starter kl 16.20, V75-1 på Forus starter kl 20.00


2 Ness Tjo Tyr har kommet råsterkt tilbake etter langt skadeavbrekk og var en kanongod vinner av Nils A. Skjolds minneløp på Bergen travpark i sin siste start. Ledet det løpet stort sett hele veien og hadde tre lengder ned til andrehesten i mål i det løpet. Står innbydende til på strek også lørdag og er en motivert favoritt i V75-1. På strek står også 1 Mimle Ø.K. som leverte en gnistrende årsdebut til seier, og vant det løpet foran nevnte Ness Tjo Tyr. Stod på 20 meter tillegg i Nils A. Skjolds minneløp og leverte et bra løp til femte, etter å ha vært innom en kort galopp underveis. 20 meter bedre til kontra Ness Tjo Tyr lørdag og en klar vinnerkandidat. 7 Voje Dino leverte et strålende seiersløp i Årjäng sist og er bra. Men 40 meter tillegg på min favorittduo er tøft, et lite felt trekker opp. Jeg betaler også for 6 Bokli Leo på de fleste V75-forslagene. Flåten-traveren vant enkelt i årsdebuten på Bjerke for snaue tre uker siden og gjorde et bra løp til fjerde i Kongepokalen på Bjerke forrige lørdag. På de to største V75-forslagene betaler jeg også for 4 Will Nick. Med to løp i kroppen er nok fireåringen ytterligere forbedret til lørdagens løp.
Rangering V75-1/V5-3: A: 2 B: 1-7-6-4 C: 3-5

V75-2/V5-4 - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
I og med at Stavangerløpet med 125 000 kr i førstepremie kun har fem deltagere, har Rikstoto valgt å sette det løpet utenfor V75-spillet. V75-2 var opprinnelig tenkt som et V5-løp og har kun 24 000 kr i førstepremie og spillemessig er det et åpent løp. Jeg tar med seks hester på de to største V75-forslagene.

7 Konstantia Sisu er noe så sjeldent som en varmblodstraver i regi brødrende Bø i Bø i Telemark. Fireårshoppa har kun gjort to starter her til lands og var tilbake etter tre måneders pause på Bjerke forrige tirsdag. Gjorde da et bra løp til tredje og møter billigere motstand her. Klaffet det fra et litt sjanseartet sjuendespor, skal det være bra vinnersjanse. 4 Il Mio Preferito er garantert blant hestene med størst kapasitet i løpet. Råsterkt seiersløp tredje sist og galopperte fra seg seieren nest sist. Har Mikkelsen-vallaken en av sine bedre dager, kan han vinne dette. 8 Tigress O. hadde normalt vært førstevalget i dette løpet, men åttendespor trekker ned. Formkusk Bjørn Steine løser nok den floken også. Tredjevalget.

10 Jane Timperley er klart bedre enn raden og seiersaktuell feilfritt. 5 Gala Bella vant en "poengjakt" sist og kusk Øyvind Hegdal tror hun kan vinne igjen. 6 Eminent Slide har ikke imponert i det siste, men toppnivået er høyt. Får plass på de to største V75-forslagene.
Rangering V75-2/V5-4: A: 7 B: 4-8-10-5-6 C: 11-1-2-9-3

V75-5/V4-2 - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
Tre kapasitetshester skiller seg klart ut i dette kaldblodsløpet, men to av dem er av den ustabile sorten og den tredje står i bakspor på 20 meter tillegg. Derfor tar jeg med hele åtte hester på det største V75-forslaget.

2 Tjuagutt'n tapte enormt på galopp etter 400 meter som storfavoritt i et V65-løp på Bergen travpark sist. Kusk Kjetil Djøseland fikk ikke med seg at hesten ble disket og kjørte på opphenting og "vant" overlegent. Det er voldsom kapasitet i dene fireåringen til Djøseland som ikke blir lett å hanskes med om han kommer seg tidlig til tet. 11 Boxer Ø.K. er den klart mest stabile av de tre favorittene, men hemmes av bakspor på 20 meter tillegg. Løser det seg noenlunde kan det bli den fjerde strake seieren. 6 Grislegutten G.L. innledet karrieren med fire strake seire, men har galoppert seg bort i sine to siste løp. Feilfritt er han god nok.

Det er kanskje også 13 Pelle Per som stadig gjør solide opphentinger etter galopp. Gudmestad-traveren får igjen Eirik Høitomt opp som kusk. Med på videre gardering på det største V75-forslaget, blir også flinke og stødige 12 Turina, kapable 14 Leopold, flinke 8 Luna G.L. og lite spilte 15 Motveit Snippen.
Rangering V75-5/V4-2: A: 2 B: 11-6-13-12-14-8-15 C: 10-7-4-3-5-1-9

V75-6/V4-3/DD-1 - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
100 000 kroner venter vinneren av Kjell Håkonsens minneløp og Hamre-stallen stiller med tre seierskandidater.

Frode Hamre kusker selv "problemhesten" 2 Beads som kommer til å bli klar spillefavoritt. Etter en sejour i Frankrike i vinter, har elitetraveren vært tilbake på Hamre-stallen i noen måneder nå. Redebuterte i Hamre-regi med en fjerdeplass i eliteløpet på Bjerke forrige lørdag etter å ha travet i dødens på storfavoritten Four Guys Dream hele løpet. Får godkjent for den innsatsen og Forde Hamre mener hesten har gått frem med det løpet i kroppen, men jeg gir ingen garantier. Motivert favoritt er han uansett.

4 Kong Du Dalm sendes til ulvene av Henry Rorgemoen, men han er glad i tøff matching for sine hester. Har vært brenngod i alle sine starter i år og er også kvikk i vei. Ikke utenkelig at Bjørn Steine når tet, så får vi se hvor bra denne er mot denne type motstand. 1 Type A. gjorde et helsvett seiersløp i V75 for Magnus Teien Gundersen i desember i fjor på Forus, men har levert ujevnt hittil i år. Står forlokkende til i førstespor bak bilen nå og toppnivået er bra. 5 Skate Trix imponerte med å ned gode Robertson i seiersløpet sist på Sørlandets travpark og er i knallform. Blir min fjerde og siste hest på V75-forslagene i V75-6.
Rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 2 B: 4-1-5 C: 7-3-6-8

V75-7/V4-4/DD-2 - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
Fireårige 11 Petite Papillon kom ikke til start som treåring, og innledet først karrieren på Jarlsberg travbane i midten av februar i år. Det endte med seier og på sine seks starter i år, er det blitt fem seire og en andreplass. Vant sprettlett for gjestekusk Dag Sveinung-Dalen sist på Klosterskogen og selv om ellevtespor ikke er gull, er det snakk om en motivert favoritt i V75-finalen. Jeg velger å bruke 11 Petite Papillon som min DD-banker på Forus lørdag kveld.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Men han kommer ikke til noe dekket bord og det er flere bra konkurrenter med. 8 Secondstartotheright har hevet seg mye i det siste og er også strøket inn ett spor. Andrevalget. 10 Malika var god i seiersløpet sist på Forus etter ledelse hele veien. Det var i tillegg årsdebut for fireårshoppa som helt sikkert er enda bedre lørdag. 1 Thai Blackpedia skuffet litt i årsdebuten, men Hamre-hoppa har et ganske bra toppnivå og rapportene fra stall Hamre er ganske gode. Jeg tror disse fire hestene gjør opp om seieren i V75-7.
Rangering V75-7/V4-4/DD-2: A: 11 B: 8-10-1 C: 2-6-5-7-9-12-4